najbolja ulja italije

Slatki recepti

  • Toskanske Frittelle

    Toskanske Frittelle

    20.10.2015.

    Frittelle di Riso je tradicionalna toskanska poslastica, posvećena sv Josipu. Hrskave spolja i mekane iznutra, od ove poslastice ćete postati apsolutno zavisni. Nakon što jednom pripremite i probate Frittella di Riso, nećete se moći zaustaviti. Potrebno je: 1 litar mleka 150 gr Riso Gallo Arborio pirinča prstohvat soli 3 jaja 50 gr. šećera Izrendana kora 1 pomorandže 1 kašika brašna ulje za prženje šećer u prahu Priprema: Zagrejte mleko, Riso Gallo...

    Opširnije
  • Čoko mafini sa sirom i maslinovim uljem

    Čoko mafini sa sirom i maslinovim uljem

    06.10.2015.

    Zvuči nespojivo, ali sjajna kombinacija ukusa u ovim mafinima čini ih neodoljivom poslasticom, pogotovo za ljubitelje toplih napitaka. Odličan je saveznik uz kafu, čaj ili toplo mleko. Potrebno Vam je: 80gr Schogetten tamne čokolade Carapelli maslinovo ulje 200gr putera 120gr sirovih oraha ili badema 3 jaja 60gr pšeničnog brašna 200gr Azucar Demero smeđeg šećera 100gr svežeg kravljeg sira So Limunov sok Šećer u prahu Priprema: Orahe ili bademe ispecite u...

    Opširnije
  • Toskanska Fokača sa grožđem

    Toskanska Fokača sa grožđem

    28.09.2015.

    U vreme berbe grožđa u Italiji , osim za vrhunska vina, ovo voće se koristi i za poslasticu koju u Toskani nazivaju Focaccia con uva fragola, tj. slatka fokača sa grožđem. Evo recepta kako da napravite originalnu verziju ove poslastice: Potrebno Vam je: •    1/2 kg grožđa (malo, tamno, slatke sorte) •    150 g Azucar Demero smeđeg šećera (podeljeno u dve posude) •     Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje...

    Opširnije
  • Castagnaccio (toskanski kesten kolač)

    Castagnaccio (toskanski kesten kolač)

    14.09.2015.

    Ovaj jednostavan tradicionalni toskanski kolač sa bezglutenskim  brašnom od kestena, sušenim voćem i orašastim plodovima, bez jaja čini ga pogodnim i za vegane, a ujedno, vrlo ukusnim! Potrebno je: •    250g brašna od kestena •     Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje •    350 ml filtrirane vode •    prstohvat soli •    40g suvog grožđa...

    Opširnije
  • Loacker hladni desert

    Loacker hladni desert

    10.08.2015.

    Ova savršena kombinacija kremasto-hrskavog ukusa će Vas ostaviti bez daha! Jednostavan za pripremu, izuzetno ukusan i dekorativan, Loacker hladni desert je pravo rešenje za neočekivane goste, ali i za uživanje u vrelim, letnjim večerima. Napravite ga same: Za četiri porcije potrebno Vam je: •    8 komada Loacker Grand Pasticerria kokos •    2 + 2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera •    250g...

    Opširnije
  • Italijanski svadbeni kolačići-pizzelle

    Italijanski svadbeni kolačići-pizzelle

    23.06.2015.

    Potrebno je: -3 jaja  -3/4 šoljice šećera  -1/2 šoljice rastopljenog maslaca   -1 kašika ekstrakta vanile   -1 3/4 šoljice brašna   -2 kašičice praška za pecivo U veliku činiju umutite jaja i šećer dok se ne sjedine. Umešajte u to rastopljeni maslac i vanilu. Dodati u to brašno i prašak za pecivo, i umesiti testo dok ne postane glatko. Zagrejte kalup za pizzelle i premažite uljem...

    Opširnije
  • Čokoladni italijanski pirinač

    Čokoladni italijanski pirinač

    20.05.2015.

    Potrebno je: 180gr Riso Gallo pirinča 6dl mleka 80gr čokolade 2 kašike putera 50gr šećera malo cimeta 4 kašike slatke pavlake   Priprema: Preliti pirinač mlekom i zagrejati do ključanja, zatim smanjiti i kuvati 20 minuta, uz često mešanje. Dodati čokoladu, puter i šećer, pa kuvati još par minuta. Skinuti sa vatre, dodati malo cimeta i slatku pavlaku. Ostaviti poklopljeno nekoliko minuta, sipati u činije i ukrasiti po želji. Prijatno!

    Opširnije
  • Sladoled sa maslinovim uljem

    Sladoled sa maslinovim uljem

    20.05.2015.

    Sastojci: 1, 3/4 šolje mleka ¼ šolje milerama ¼ kašičice soli ½ šolje plus 2 supene kašike šećera 4 velika žumanca ¼ šolje Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja   Priprema: Pomešajte mleko, mileram, so i ½ šolje šećera da se u šerpi krčka na srednjoj vatri, mešajući da se otopi šećer; sklonite sa vatre. Umutiti žumanca i 2 kašike...

    Opširnije
  • Affogato

    Affogato

    20.05.2015.

    Da li ste probali italijanski Affogato, napitak na bazi kafe?

    Opširnije
  • Čokoladni mus sa maslinovim uljem

    Čokoladni mus sa maslinovim uljem

    20.05.2015.

    Potrebno je: 200 g crne čokolade (min. 60 % kakaa), 200 ml slate pavlake, 100 g šećera (odvojeno 50+50g), 3 jaja (odvojeni žumanci i belanci), 100 ml maslinovog ulja.   Priprema: Na pari rastopite čokoladu. Za to vreme izmiksajte žumanca sa polovinom šećera dok ne posvetli i postane penasto, i belanca sa drugom polovinom šećera u čvrst sneg. Pavlaku ulupajte da postane kao šlag. Rastopljenu čokoladu pomešate sa maslinovim uljem. Nakon toga,...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt