najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Mafaldine sa povrćem u mirišljavom sosu od limuna

    Mafaldine sa povrćem u mirišljavom sosu od limuna

    06.11.2020.

    Fuzija mirisa, boja i ukusa za prohladno novembarsko veče. Sastojci: 400 g Rummo Mafaldine 300 g La Perla šampinjona 1 glavica luka 1 čen belog luka 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja so, biber 1 kašika sušenog origana 200 ml bujona od povrća 1 kašika soka od limuna 250 ml neutralne pavlake 300 g brokolija ½ vezice peršuna 1 kašičica narendane kore od limuna   Priprema: Pečurke grubo nasecite....

    Opširnije
  • Marinirani beli luk

    Marinirani beli luk

    28.10.2020.

    Ova marinada će vam biti sjajan dodatak mnogim italijanskim specijalitetima – salatama, pastama, čorbama... Sastojci: 2 litra vode 3 šolje od 250 ml belog luka 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera 1 kašika semenki korijandera 1 kašika bibera u zrnu 3 lista lovora 3 zvezdasta anisa 3 ljute papričice 1 kašika karanfilića 1 i po šolja belog sirćeta 1 i po kašičica...

    Opširnije
  • Salata sa šampinjonima i kiselim povrćem

    Salata sa šampinjonima i kiselim povrćem

    19.10.2020.

    Salata koja će vam dati dovoljno energije za jesenje dane. Ssatojci: 300 g La Perla šampinjona  600 g kiselog kupusa 400 g kiselih krastavaca 100 g crnog luka 100 g Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 30 g Azucar Demero smeđeg šećera Priprema: Kisele krastavce isecite na kriške, pomešajte sa iseckanim kupusom, sitno iseckanim lukom i na listiće iseckanim šampinjonima. Začinite ekstra devičanskim maslinovim uljem i smeđim...

    Opširnije
  • Sicilijanska kaponata

    Sicilijanska kaponata

    10.10.2020.

    Osetite miris juga Italije! Sastojci: 1 tikvica 1 patlidžan 3 paprike 1 glavica crnog luka 150 Mutti pasata   4 čena belog luka 10 komada Il Capitano zelenih maslina Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje Aceto balsamico sirće bosiljak Priprema: Patlidžan operite, očistite i isecite na kocke. Nakon toga patlidžan stavite u posoljenu vodu na 15 minuta da se gorčina otopi. Tikvice isecite na kockice. U dno posude stavite papir za pečenje, pa rasporedite kocke patlidžana i...

    Opširnije
  • Sušeni paradajz u maslinovom ulju

    Sušeni paradajz u maslinovom ulju

    01.10.2020.

    Zimska jela će biti savršena, ukoliko imate ovaj italijanski „kec iz rukava“. Sastojci: 2 kg paradajza 500 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja beli luk bosiljak ruzmarin (sveži ili sušeni) lovorov list sveža majčina dušica po želji so, biber Priprema: Prilikom biranja paradajza, trudite se da nbudu iste veličine kako bi se ravnomerno osušio. Ugrejte rernu na 100 stepeni C. Paradajz operite i osušite, obrišite krpom ili...

    Opširnije
  • Gulaš na italijanski način

    Gulaš na italijanski način

    13.09.2020.

    Italijani i od naizgled jednostavnog jela svojim umećem mogu da naprave vrhunski specijalitet.   Sastojci:   500 g junetine 3 glavice luka 3 dl crnog vina 50 g putera Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje so, biber 2 lista lovora 1 kašika brašna   Priprema:   Meso isecite na komadiće, posolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno. Na  ekstra devičanskom ulju otopite pola putera, pa kratko ispržite kockice mesa. Izvadite i ostavite ih na...

    Opširnije
  • Kalcone sa Mutti sosom

    Kalcone sa Mutti sosom

    04.09.2020.

    Savršeno pecivo koje ćete uvek spremati!   Sastojci :   Za testo: 180 grama brašna pola kašičice soli kašičica suvog kvasca 4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 dl mlake vode   Za nadev: 1 dl Mutti pizza sosa 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera prstohvat soli malo origana 5-6 listova šunke 2 kašike parmezana 50 grama...

    Opširnije
  • Brokoli rab na sicilijanski način

    Brokoli rab na sicilijanski način

    26.08.2020.

    Ukoliko ste za ručak planirali neki fini stek ili ribu, ovaj italijanski side dish će odlično ići. Sastojci: 1 glavica brokolija 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 glavijca belog luka ¼ kašike ljuspica suve ljute paprike 3 kašike vode prstohvat soli   Sastojci: Glavicu brokolija očistite i sačuvajte i stablo i lišće. Zagrejte u velikom tiganju na srednjoj temperaturi 1 kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja, beli...

    Opširnije
  • Salata sa rukolom i parmezanom

    Salata sa rukolom i parmezanom

    17.08.2020.

    Brza, jednostavna, zdrava, servirana kao u najboljim italijanskim restoranima. Sastojci za 4 osobe: 2 pakovanja rukole ¼ šolje svežeg korijandera 1 kašičica sveže ceđenog soka od limuna 1 kašičica Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 kašičica Basso aceto balsamico sirćeta 1 kašičica ljuspica suve ljute paprike prstohvat bibera ¼ šolje parmezana   Priprema: U velikoj činiji za salatu pomešajte rukolu i...

    Opširnije
  • Letnja paradajz čorba sa Mutti pelatom

    Letnja paradajz čorba sa Mutti pelatom

    07.08.2020.

    Ne morate se odreći omiljene čorbe tokom toplih dana, posebno što je u ovo doba godine hidratacija i čišćenje organizma jako važno. Za vaše najmlađe pripremite ukusnu i osvežavajuću paradajz čorbu sa Mutti pelatom. Potrebno je: supena kašika Carapelli maslinovog ulja                        Glavica crnog luka...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt