najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Pikantna goveđa obrok salata

    Pikantna goveđa obrok salata

    07.07.2021.

    Sjajna ideja za ukusan ručak ili večeru za čiju pripremu nije potrebo provesti sate pored šporeta, što nam ovih dana baš ide u prilog. Sastojci: 300 g goveđeg filea pola crvenog luka, tanko isečenog 1 krastavac zelena salata ili mladi spanać Za preliv: 2-3 čena belog luka ljuta papričica po izboru so 3 kašike svežeg soka od limete 1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja Priprema:...

    Opširnije
  • Pileća piccata sa prelivom od limuna

    Pileća piccata sa prelivom od limuna

    05.04.2021.

    Jednom kada probate ovu pikantnu, a opet nežnu piletinu, nećete oklevati da je napravite za prijatelje. Sastojci: 8 polovina pilećih prsa bez kostiju 2 jajeta 2 kašike plus 1/4 šolje suvog belog vina 5 kašika limunovog soka 3 čena belog luka, izgnječenog 1/8 kašičice sosa od ljute paprike 1/2 šolje brašna 1/2 šolje rendanog parmezana 1/4 šolje mlevenog svežeg peršuna 1/2 kašičice soli 3 kašičice Carapelli...

    Opširnije
  • Brokoli na sicilijanski način

    Brokoli na sicilijanski način

    27.03.2021.

    Italijani obožavaju brokoli, a jedna od omiljenih kombinacija im je sa inćunima. Sastojci: 2 kašike Il Capitano crnih maslina 8 fileta inćuna 1 crveni luk 60 g gaude 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 10 šolja brokolija 2 šolje crvenog vina so Priprema: Iseckajte masline, sir, inćune i crveni luk. Pomešajte sve sastojke s ekstra devičanskim maslinovim uljem, posolite i ostavite sa strane. U vatrostalnu posudu slažite red brokolija...

    Opširnije
  • Piletina sa pirinčem i karijem

    Piletina sa pirinčem i karijem

    18.03.2021.

    Pirinač i piletina – nepresušna osnova za maštovite kombinacije. Donosimo vam jednu od njih. Sastojci: 500 g pilećih grudi, bez kostiju 400 g Riso Gallo arborio pirinča 1 glavica crnog luka 100 ml Mutti polpa ½ šolje bujona od pileća 2 kašike karija 1 kašičica soli 400 g Mutti sosa 2 kašike soka od limuna peršun za dekorisanje Priprema: Pirinač skuvajte u posoljenoj vodi i ostavite da se procedi. Pileće grudi iseckajte na...

    Opširnije
  • Pita od tikvica bez kora

    Pita od tikvica bez kora

    09.03.2021.

    Ako niste vični u kuhinji, odabrali smo ovaj lagani recept za vas. Sastojci: 3 jaja 1 dcl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 500 g tikvica 300 g brašna 1 prašak za pecivo 2 kašike kisele pavlake 5 kašika griza so, biber 1 glavica crnog luka 1 kašika seckanog peršuna 100 g parmezana Priprema: Tikvice iseckajte na kolutove, posolite, ostavite da odstoje i dobro ih ocedite. Luk iseckajte sitno. U posudu stavite jaja, umutite i dodajte ostale...

    Opširnije
  • Italijanska Mimoza torta za Dan žena

    Italijanska Mimoza torta za Dan žena

    28.02.2021.

    Italijanski klasični recept za 8. mart - sunđerasta torta koja podseća na cvet mimozu. Jače polovine, zasucite rukave! Kakva god torta da ispadne, divan je gest koji će nadmašiti njen izgled i usrećiti vaše voljene dame. Sastojci: Za kolač: 250 g Azucar Demero smeđeg šećera 8 jaja 150 g brašna 1 vanilin šećer Za krem: 4 žumanca 180 g Azucar Demero smeđeg šećera 4 kašike brašna 400 ml punomasnog mleka 1 vanilin šećer...

    Opširnije
  • Korpice sa tunjevinom

    Korpice sa tunjevinom

    19.02.2021.

    Obradujte najmilije malim ukusnim gurmanlucima. Sastojci: Za korpice: 250 g integralnog brašna 1 jaje 1 kašičica praška za pecivo 120 g maslaca ½ kašičice soli ½ kašičice paprike mleveni biber po ukusu Za nadev: 1 konzerva La Perla tunjevine 1 komad zelene paprike 1 komad crvene paprike 100 g kukuruza šećerca 1 glavica crnog luka 1 jaje 2 kašičice limunovog soka so, biber, peršun po ukusu Priprema: Korpice pripremite...

    Opširnije
  • Teleći medaljoni u tamnom sosu

    Teleći medaljoni u tamnom sosu

    10.02.2021.

    Slatko-ljuta kombinacija smeđeg šećera i ljute paprike oplemeniće ovaj specijalitet od teletine i za tren oka popraviti vaše raspoloženje. Sastojci : 9 komada telećih medaljona 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 3 komada šargarepe 1 crni luk 1 koren celera 2 čena belog luka 2 dl crvenog vina 2 dl goveđeg bujona 1 kašičica ljute paprike 1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera Priprema: Rernu zagrejte na 150 stepeni. U...

    Opširnije
  • Hladna salata od pirinča s povrćem

    Hladna salata od pirinča s povrćem

    01.02.2021.

    Veoma osvežavajuća i lagana salata, koja će vam dati dovoljno energije da se izborite sa danom pred vama. Sastojci: 100 g Riso Gallo Arborio pirinča 170 g La Perla tunjevine 1 crvena paprika 1 žuta paprika 100 g čeri paradajza 1 kašika pinjola 2 jaja so, biber po ukusu Priprema: Paprike i paradajz operite i isecite na kockice. Pirinač skuvajte u slanoj vodi i ohladite pod mlazom hladne vode, pa ostavite da se dobro ocedi. U međuvremenu skuvajte i jaja. Kada pirinač bude...

    Opširnije
  • Italijanska ljuta čorba

    Italijanska ljuta čorba

    23.01.2021.

    Vreme je za postpraznični detoks! Sastojci: 300 g Mutti polpa 1 crveni luk 1 glavica belog luka 1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera 50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja sok od limete 1 kašika korijandera 2 tortilje Malo čilija Priprema: Sve sastojke stavite u blender, pa dodajte biber i so po želji. Blendirajte dok ne dobijete gustu i penušavu smesu. Smesu lagano ukuvajte na srednjoj temperaturi i poslužite uz tortilje.

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt